Viser 1-5 ud af 148 i Danmark fra/efter 7. dec. 2021

Ryes Café

Tir. 7. dec. 2021, kl. 18-21.
Ryes Unge Café.
Et fællesskab for unge over 20. Vi spiser sammen, spiller spil og dyrker det sociale samvær. Undervejs er der mulighed for at gå ind i kirken og tale med en psykolog/terapeut, tænde lys og finde ro. Pris: 20 kr. Læs mere her: https://www.fredensognazaret.dk/hvad-er-der-for-mig/faellesskaber/ryes-unge-cafe/

Gentoftegade Bibliotek

Ons. 8. dec. 2021, kl. 16.50-19.
Om Malk De Koijn: Sneglzilla.
"Sneglzilla" (2002) er en skyskraber inden for dansk hiphop. Her næsten 20 år efter albummet udkom står det stadig skarpt (og skævt) som et utroligt gennemarbejdet og kvalitetstungt album i dansk musik.

Kulturformidlerne (og Malk de Koijn-nørder) Peter Nordahl og Morten Krøier vil denne aften dykke ned i albummet.

Både de rablende sjove, skarpe og fantasifulde tekster skal under luppen og de kreative, fængende og samplebaserede beats skal vendes.

I løbet af aftenen skal vi høre hele albummet fra start til slut på fuldfed vinyl! Vær med når vi sammen nørder kult-trioen, som af mange Malk-fans bliver kaldt for verdens bedste gruppe.

Praktisk information
  • Gratis.
  • Book billet her på siden.
Køb/bestil billet

VEGA

Ons. 8. dec. 2021, kl. 20.
Fraads (DK).
Køb/bestil billet

VEGA

Tor. 9. dec. 2021, kl. 20.
Yung lean (SE).
Emorapperen, hiphop-pioneren og kultfænomenet Yung Lean vender tilbage från hinsidan, når han gæster København og Store Vega 9. december. Historien om Yung Lean er historien om en utilpasset middelklasse-outsider og ambassadør-søn fra Stockholm, der på ingen tid blev et globalt fænomen og selve ansigtet på en helt ny hiphop-bølge. Det er en historie fyldt med fandenivoldske, faretruende og ligefrem fatale kapitler, det ene mere hæsblæsende og henførende end det forrige, og hvis man ikke allerede har åbnet bogen om en af den nyere tids største hiphop-navne, så er det på tide, at man finder den frem og flår den op.

Men for alle de historier, der kan skrives - og er skrevet - om Yung Leans rets- og fornuftsstridige eskapader i fortiden, kan man skrive hele encyclopædier om svenskerens revolutionering af den globale hiphop-scene, siden han i en alder af 16, dengang han ikke var meget andet end en Stockholm-dreng ved navn Jonatan Leandoer Håstad, uploadede debuten 'Ginseng Strip 2002' til YouTube. Her introducerede Yung Lean sig selv med linjen 'Bitches come and go, brah, but you know I stay". Otte år, fire albummer og tre mixtapes senere kan man ikke andet end at tage Yung Lean på ordet.

Yung Lean bærer sin melankoli uden på tøjet, og hans mørke emorap-univers er i sandhed et univers, der nærmest kræver teleskoper, rumraketter og uanede mængder brændstof for at udforske til bunds. Hans lyd veksler i et utrætteligt og uforudsigeligt tempo og inkorporerer alt fra pop-punk, lo fi-æstetik, tidlig internetfascination, paralleluniverser og DIY-kultur til ikke så få stoffer, og den tager form som et væld af opdigtede karakterer, der flyder sammen og skaber flere inciterende spørgsmål end konkluderende svar. Den globale opmærksomhed er da heller ikke til at tage fejl af. Med Yung Lean som kaptajn er Sad Boys-kollektivet - et Stockholm-ensemble formet af ham og Yung Gud og bestående af blandt andre Bladee, Ecco2K og Thaiboy Digital - blevet kendt over hele verden, og alene mellem 2015 og 2017 samarbejdede Yung Lean med folk som Frank Ocean, Gucci Mane og Travis Scott, inden han også var Calvin Klein-poster boy.

I 2020 fulgte så dokumentarfilmen 'In My Head', der skildrer nogle af de vildeste øjeblikke i Yung Leans liv som verdensturnerende stjerne. Ved indgangen til coronapandemien, et halvt år tidligere, udkom det fjerde og seneste Yung Lean-album i rækken, 'Starz', der ifølge Soundvenue viser os Yung Lean i "absolut topform", der bakkede sin femstjernede anmeldelse op med begrundelsen: "Det her er svenskerens foreløbigt bedste og mest sammenhængende album." Køb/bestil billet

1000Fryd

Tor. 9. dec. 2021, kl. 20.
Electric Power - Kupa Lua + Nikolaj Skjold + Elca.
Kupa Lua. https://kupalua.hotglue.me/. Nikolaj Skjold. ELCA. https://www.facebook.com/elcambp/. Køb/bestil billet